Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی عمده تامین مالی بر دوش بانکهاست و بانک‌ها موظف به دادن تسهیلات ارزان قیمت می‌شوند، منابع برای تزریق به بازار سرمایه و شرکت‌های تولیدی کم می‌شود.

حسین نصیری؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص لزوم بازنگری در سرمایه گذاری و هدایت سرمایه‌ها به بورس به جهت مزایای خاص اقتصادی آن برای مردم و اقتصاد ایران گفت: در ادبیات مالی، بانک‌ها مسوولیت سرمایه گذاری و تامین سرمایه در گردش شرکت‌ها را برعهده دارند از سوی دیگر بازار سرمایه مسول سرمایه گذاری بلند مدت و سرمایه ثابت دراقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه دولت‌ها در ایران برای اینکه به سرعت بتوانند به اهداف خود برسند معمولا برای دریافت تسهیلات و سرمایه‌های مورد نیاز به بانک‌ها رو می‌آورند، مضاف بر اینکه کنترل بانک‌ها و دسترسی به نقدینگی به دلیل اینکه دولت حجم بزرگی از اقتصاد را در اختیار دارد و به نوعی نمی‌خواهد به طور مستقیم ترازنامه و پایه پولی بانک مرکزی را تغییر دهد مجددا بانک‌ها را در ردیف اول تامین مالی قرار می‌دهد و گرایش به بانک‌ها را بیشتر می‌کند.

وی در این باره خاطر نشان کرد: در حالی که این موضوع باعث ایجاد نوسانات و تغییرات درساختار پولی و مالی کشور می‌شود. از نظر ارزی و به تبع آن مجددا سرمایه گذاری کوتاه مدتی که به سمت بلند مدت گرایش می‌یابد وضعیت را به گونه‌ای می‌کند که سرمایه‌هایی که به سمت نظام بانکی برای بلند مدت هدایت می‌شوند طبعا به سمت تولید گرایش نمی‌یابند لذا این موضوع مجددا باعث می‌شود همه شرکت‌های تولیدی به نوعی درگیر عدم داشتن نقدینگی باشند و نداشتن سرمایه در گردش و عدم کسب تسهیلات از نظام بانکی شوند که خود به خود در وهله اول تولید کشور از این موضوع آسیب می‌بیند.

حسین نصیری در ادامه در خصوص تسهیلات تکلیفی که دولت‌ها به بانک‌ها تکلیف می‌کنند گفت: از سوی دیگر نظام بانکی نیز مدام در حال کلنجار رفتن با تسهیلات تکلیفی است که دولت به بهانه‌های مختلف اعم از وام ازدواج، وام مسکن، ودیعه و ... با بهره‌های بسیار کم به بانک تحمیل می‌کند. گویی هر مساله اقتصادی در کشور رخ دهد که نیازمند تامین مالی باشد دولت راهی جز رفتن به سمت نظام بانکی و دریافت تسهیلات بانکی ندارد، لذا بانک‌ها موظف به دادن تسهیلات ارزان قیمت می‌شوند، بنابراین منابع برای تزریق به تولید کم می‌شود و این مسائل دست به دست هم می‌دهد و منجر به بدتر شدن وضعیت بازار سرمایه می‌شود.

این کارشناس بورس با ارائه پیشنهادی گفت: اگر می‌شد طرحی برای اینکه مردم سرمایه‌های سردرگم خود که به شکل دارایی هایی، چون طلا، زمین و اقلام دارایی‌های منقول دارند درنظر گرفت تا این دارایی‌ها به سمت سرمایه گذاری بلند مدت در شرکت‌های بورسی برود و به آن‌ها سود معقولی متناسب با عملکرد شرکت‌ها داده شود که هم مردم کسب سود کنند و هم سرمایه‌ها به کمک تولید و گردش مالی شرکت‌ها و تامین نقدینگی مورد نیاز آن‌ها بیاید وضعیت اقتصاد کشور بهبود پیدا می‌کرد.

وی در ادامه افزود: مثلا بخش مسکن که رشد‌های بسیار بالایی داشته به چه دلیلی با افزایش قیمت‌های غیر متعارف رو به رو شده است؟ به این دلیل که تمام نقدینگی مردم به سمت بخش مسکن برده و در آنجا سرمایه گذاری شده است. دولت مجددا با سیاست‌های اشتباه مثل افزایش مالیات، کاهش کمیسیون معاملات املاک و بسیاری از سیاست‌های غلط به دنبال پوشش دادن این بخش هاست، در حالی که راهکار را نباید با این فرمول‌های دستوری ایجاد کرد.

حسین نصیری درباره مشکلات اقتصاد ایران گفت: مهمترین مشکل اقتصادایران نداشتن فکر اقتصادی است و اینکه تصمیمات متناسب با نیاز‌های کشور گرفته نمی‌شود و برخی مسائل اقتصادی وابسته به تحقق مسائلی شده که سیاسی است. تا زمانی که این موارد در تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی دخیل باشد وضعیت بهبود نمی‌کند و کماکان درگیر مسائلی از این دست خواهیم بود که تا امروز اقتصاد و تولید را رنجانده و تحت تاثیر قرار داده است.

وی در پایان گفتگو خاطر نشان کرد: ادبیات اقتصادی ایران مشخص است ما نمی‌توانیم در بستر اقتصاد ایران سیاست‌هایی غیر از مواردی که اقتصاد را نجات می‌دهد اعمال کنیم. قطعا ساختار کلان اقتصاد ایران با سیاست‌های درست اصلاح می‌شود در غیر این صورت مسائل و مشکلات به قوت خود باقی می‌ماند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس تامین مالی حسین نصیری تسهیلات تکلیفی بازار سرمایه سرمایه گذاری اقتصاد ایران تامین مالی نظام بانکی سرمایه ها بلند مدت بانک ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

سخنگوی دولت گفت: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است و با کسی شوخی ندارد. اگر بانک‌ها برنامه اصلاحی را رعایت نکنند تصمیم گیری لازم اتخاذ می‌شود.

به گزارش مشرق، علی بهادری جهرمی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در گفت‌وگو با خبرنگاران به افزایش حجم صادرات و واردات نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: تراز تجاری فروردین نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است و حتی تراز تجاری هم مثبت شده است و امیدواریم با منابع ارزی، امسال را به خوبی پیش ببریم.

بانک ها برنامه اصلاحی را رعایت نکنند تصمیمات لازم اتخاذ می شود

سخنگوی دولت درباره برنامه‌های دولت برای تسهیل روند ازدواج گفت: در حوزه تسهیلات تکلیفی نگاه دولت روشن است و با کسی شوخی ندارد. یعنی هم در جلسات شورای عالی مسکن و هم عملکرد سازمان مالیاتی در حوزه ای که قانون ضمانت اجرایی را برای عدم پرداخت تسهیلات مسکن پیش بینی کرده و هم در اصلاح ترازنامه بانک ها نگاهش روشن است. بنابراین اگر بانک ها برنامه اصلاحی را رعایت نکنند تصمیمات لازم اتخاذ می شود و امیدواریم امسال با جدیت تسهیلات تکلیفی را بهتر پرداخت کنیم.

نتیجه مدیریت اقتصادیِ سیاسیون رشد ۴۲ درصدی نقدینگی بود

بهادری جهرمی در بخش دیگری گفت: در دوره‌ای مشق اقتصادی ما به دست نگاه‌ها و چهره‌های سیاسی بود که با توجه به سوابق سیاسی‌شان برای کشور تصمیمات اقتصادی می‌گرفتند و نتیجه عملکردشان روشن بود. نتیجه عملکرد آنها نرخ رشد ۴۲ درصدی نقدینگی که در ابتدای دولت سیزدهم تحویل شد.

وی افزود: وقتی همان چهره‌های سیاسی می‌بینند مدیریت اقتصادی دولت سیزدهم موفق شده و توانسته نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصدی را به ۲۳ درصد کاهش دهد، طبیعی است آن چهره‌های سیاسی برای اینکه عملکردشان با عملکرد مدیران اقتصادی روز مقایسه نشود دست به فضا سازی در رسانه بزنند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست . آن چهره های سیاسی برای اینکه بهتر دیده شوند راه های دیگری وجود دارد. امیدورایم با نگاه اقتصادی مشکلات به ارث رسیده نظیر تورم‌های های بالا ،رکود اقتصادی بالا، نرخ رشد نقدینگی بالا و نرخ بیکاری بالا که الحمدالله همه در مسیر درمان قرار گرفته با سرعت بیشتری درمان کنیم.

دیگر خبرها

  • اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است